'Ik denk dat Veltman woensdag gaat spelen, heeft ook te maken met Son'

'Ik denk dat Veltman woensdag gaat spelen, heeft ook te maken met Son'

07-05-2019 13:09
83

Niet Noussair Mazraoui, maar Joël Veltman staat woensdagavond in de basis tegen Tottenham Hotspur. Dat voorspelt Mike Verweij althans. De Ajax-watcher van De Telegraaf denkt dat Veltman de voorkeur krijgt boven Mazraoui. 

Zondag, tijdens de bekerfinale tegen Willem II (4-0), koos Ajax-trainer Erik ten Hag voor Rasmus Kristensen als rechtsback. Mazraoui verving Lasse Schöne op het middenveld en Veltman kreeg rust. "Het is nog niet bekend wie er als rechtsback gaat spelen, maar ik reken op Veltman", aldus Verweij, in de wekelijkse voetbalpodcast van De Telegraaf

"Hij werd gespaard in de bekerfinale, dus die gaat normaal gesproken spelen. Dat heeft ook met Heung-minSon te maken. Veltman is meer een verdediger dan Mazraoui."

Het Algemeen Dagblad kwam dinsdagochtend op de proppen met een voorlopige opstelling waarin Mazraoui wél rechtsback staat. Ten Hag kiest tegen Spurs hoogstwaarschijnlijk voor zijn 'vaste' Europese formatie, met Schöne op 6, Dusan Tadic in de spits en David Neres en Hakim Ziyech vanaf de flanken. 

Ajax won het heenduel met Spurs in Londen met 1-0. De return in de halve finale van de Champions League begint woensdag om 21.00 uur.