Geen Manchester United, maar PSV: 'Hier meer kansen om door te breken'

Geen Manchester United, maar PSV: 'Hier meer kansen om door te breken'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 15:33di 07-05-2019 om 15:33

Noni Madueke besloot afgelopen zomer om de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur te verruilen voor die van PSV. De zeventienjarige jeugdinternational van Engeland stond ook in de belangstelling van Manchester United, maar koos er bewust voor om Het Kanaal over te steken.

In Eindhoven zag hij meer kansen om door te breken, vertelt hij aan StrayOffside. "Ik heb meerdere grote clubs afgewezen, zoals Manchester United. Maar ik speel nu alsnog bij een grote club. Ik denk dat ik hier meer kansen heb om door te stromen naar het eerste elftal. Dat was voor mij een belangrijke reden om hierheen te komen."

Madueke spiegelt zich aan Jadon Sancho, die Manchester City verruilde voor Borussia Dortmund en sindsdien veel furore maakte in de Bundesliga. "Hij doet het geweldig, omdat hij het vertrouwen krijgt van zijn trainer. Sowieso denk ik dat er buiten Engeland meer vertrouwen is in jonge spelers. De trainers zijn zich meer bewust van het talent dat er rondloopt."

De jonge middenvelder werkt in Eindhoven met voormalig Premier League-topscorer Ruud van Nistelrooij. Een 'legend', vindt Madueke. "Nu ben ik wel aan hem gewend geraakt, maar in het begin was het wel heel raar." De Engelsman kent zijn klassiekers. "Het voelt geweldig om deel uit te maken van een club die zulke grote spelers heeft voortgebracht: Romario, Ronaldo, Van Nistelrooy. Ik heb me makkelijk aan kunnen passen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws