LIVE: Liverpool doet het onmogelijke en is opnieuw finalist (gesloten)

LIVE: Liverpool doet het onmogelijke en is opnieuw finalist (gesloten)

07-05-2019 22:54 Laatste update: 08-05-2019 08:21
239

Wie wordt de eerste finalist van de UEFA Champions League? Liverpool en FC Barcelona zullen dinsdagavond uitmaken wie het eerste felbegeerde ticket voor de finale in Madrid krijgt. VoetbalPrimeur houdt je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Barcelona heeft duidelijk de beste papieren: aan de hand van een weergaloze Lionel Messi wonnen de Spanjaarden de heenwedstrijd met liefst 3-0. Het veldspel van Liverpool was in de heenwedstrijd uitstekend, maar de formatie van Jürgen Klopp vergat in Camp Nou tot scoren te komen. De absolute klasse van Messi leidde uiteindelijk tot een geflatteerde nederlaag.

Daardoor moeten The Reds een klein wonder verrichten om voor het tweede jaar op rij de finale van de Champions League te halen. Bij de thuisploeg ontbreken bovendien Roberto Firmino en Mohamed Salah. Ook Naby Keita en Adam Lallana zijn niet inzetbaar. Bij The Reds staat Virgil van Dijk uiteraard in het centrum van de defensie. Georginio Wijnaldum, in de heenwedstrijd nog basisklant, zit op de bank.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Milner, Henderson; Mane, Shaqiri, Origi

FC Barcelona kroonde zich al tot kampioen van Spanje, speelt eind mei de finale van de Copa del Rey en staat na de 3-0 overwinning van vorige week op de drempel van de Champions League-finale. De Catalanen kunnen, net als Ajax, nog twee prijzen pakken in het slot van de competitie.

De Catalanen moeten het in de return doen zonder Ousmane Dembélé en Rafinha, verder is iedereen fit. Dat betekent dat doelman Jasper Cillessen opnieuw plaatsneemt op de bank. Bij de Catalanen staan twee spelers met een Liverpool-verleden in de basis: Philippe Coutinho en Luis Suarez.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitić, Vidal; Messi, Coutinho, Suárez.

Bekijk het liveblog hieronder!