'Langstzittende trainer van Nederland moet plaatsmaken na mislopen play-offs'

'Langstzittende trainer van Nederland moet plaatsmaken na mislopen play-offs'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 16:59di 07-05-2019 om 16:59

MVV beschikt over de langstzittende trainer in het Nederlandse betaald voetbal, maar lijkt die titel te gaan verspelen. 1Limburg sluit niet uit dat trainer Ron Elsen, in functie sinds januari 2014, moet plaatsmaken na het mislopen van de play-offs om promotie/degradatie.

De Maastrichtenaren besloten het Keuken Kampioen Divisie-seizoen op een twaalfde plaats en kwam vier punten tekort voor het seizoenstoetje. De club wil volgend seizoen wel weer serieus meedoen om promotie en lijkt te gaan snijden in de technische staf. Directeur Paul Penders wil op korte termijn met de plannen voor de komende jaren naar buiten brengen. "Over een paar dagen verwachten wij meer te kunnen vertellen", laat hij weten aan 1Limburg.

Volgens de regionale omroep is het aannemelijk dat de positie van Elsen vrijkomt. De trainer stapte halverwege het seizoen 2013/2014 in na het vertrek van Tiny Ruijs en haalde drie keer de play-offs. In 2017 mocht MVV ruiken aan promotie, maar werd de finale van rivaal Roda JC verloren. Mocht Elsen daadwerkelijk vertrekken uit De Geusselt, dan zijn Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Robin Pronk (Jong FC Utrecht) de langstzittende trainers bij een Nederlandse profclub. De twee werken sinds de zomer van 2014 bij hun huidige werkgever.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws