Pochettino: 'Geen tijd gehad daar op te oefenen, misschien doen we dat vanavond'

Pochettino: 'Geen tijd gehad daar op te oefenen, misschien doen we dat vanavond'

07-05-2019 18:28
21

Mauricio Pochettino heeft zijn ploeg niet laten trainen op strafschoppen. De Argentijnse manager van Tottenham Hotspur hoopt verder dat zijn ploeg lering trekt uit de heenwedstrijd in Londen.

"We hebben geen tijd gehad om op strafschoppen te oefenen, maar in de eerdere weken was dat wel het geval", tekent Football London op uit de mond van de manager. "Misschien kunnen we daar vanavond op oefenen. Dat is een goed idee, misschien doen we dat wel."

De manager moet met zijn ploeg een 1-0 achterstand goed zien te maken in de Johan Cruijff Arena. "We zullen op ons best moeten zijn en natuurlijk wat geluk moeten hebben", stelt hij. "We moeten ervan genieten en niet beginnen zoals we eerder hebben gedaan, dat was erg slecht."

Pochettino moet het in de Arena doen zonder de geblesseerde Davinson Sanchez, maar hij kan wel weer beschikken over Heung-Min Son. "Ik denk dat alle spelers belangrijk zijn", zegt hij daarover. "Son deed niet mee in de eerste wedstrijd. Het is iets dat hij niet opnieuw kan doen en hij moet relaxed en rustig blijven in zijn hoofd."

Doelman Hugo Lloris gelooft in de kansen van de Londenaren. "Ajax is licht in het voordeel. De enige manier waarop we door kunnen, is door morgen te winnen", weet hij. De doelman bevestigt dat Jan Vertonghen gewoon inzetbaar is. "Volgens mij is hij goed hersteld. Hij is terug bij het team, vol energie en klaar om de ploeg te helpen." 

De return in de halve finale van de Champions League begint woensdagavond om 21.00 uur.