Telstar reageert op 'ernstig vergrijp' Van der Laan: Hij heeft de boel bedonderd

Telstar reageert op 'ernstig vergrijp' Van der Laan: "Hij heeft de boel bedonderd"

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 19:26di 07-05-2019 om 19:26

Piet Buter vindt dat Jordie van der Laan de boel heeft bedonderd bij Telstar. De technisch directeur licht in gesprek met NH toe dat de Keuken Kampioen Divisie-club geen andere uitweg zag dan afscheid te nemen van de 25-jarige aanvaller.

"Hij meldde zich ziek. Na één of twee dagen moet je je dan bij de club melden. Maar hij zei: ik kan niet, ik heb een afspraak bij mijn huisarts. De volgende dag ging ook niet, want toen had hij koorts", vertelt Buter. Trainer Mike Snoei kondigde aan bij Van der Laan langs te gaan, maar toen kwam de aap al snel uit de mouw. De spits was in Londen voor Tottenham Hotspur – Ajax.

"Dan heb je toch de boel bedonderd", stelt Buter, die verder niet te zwaar aan het opmerkelijke voorval wil tillen. De aanvaller zou aan het einde van het seizoen al transfervrij vertrekken bij Telstar. "Ik vind het wel een stomme streek. We hebben uitgezocht wat de juridische gevolgen zijn en we hadden de mogelijkheid om hem op staande voet te ontslaan."

Na een goed gesprek werd daar vanaf gezien, maar zijn contract is met wederzijdse toestemming ontbonden. Een ludieke straf, waar de club bekend om staat, vond Buter geen optie. "Hij heeft de technische staf en de spelersgroep in de maling genomen. Het is toch wel een ernstig vergrijp. Als iedereen zich ziek meldt of op vakantie gaat, is dat een verkeerd signaal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws