Rai Sport: Laatste poging Juve mislukt, Ajax en Barça sluiten deal van 80 miljoen

Rai Sport: Laatste poging Juve mislukt, Ajax en Barça sluiten deal van 80 miljoen

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 19:48di 07-05-2019 om 19:48

Ajax heeft een laatste toenaderingspoging van Juventus voor Matthijs de Ligt afgewezen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars vertelde de Italiaanse kampioen dat een transfer van de negentienjarige verdediger naar FC Barcelona zo goed als rond is, meldt althans Rai Sport.

Volgens de Italiaanse omroep nam Juve-directeur Fabio Paratici hoogstpersoonlijk contact op met Overmars. Het belletje uit Turijn kwam echter te laat. Ajax zou een akkoord hebben bereikt met Barça over een deal van liefst tachtig miljoen euro. Daarmee betalen de Catalanen bijna net zoveel voor De Ligt als voor ploeggenoot Frenkie de Jong. De middenvelder vertrekt - inclusief bonussen - voor 86 miljoen naar Camp Nou.

De Britse boulevardpers meldde dinsdagochtend al dat De Ligt een aanbieding van Manchester United ter waarde van vijftien miljoen euro per seizoen heeft afgewezen. De Engelse topclub wilde naar verluidt zeventig miljoen overmaken naar Ajax. 

Een transfer naar FC Barcelona lijkt een kwestie van tijd, zo schrijft ook Marca. Alleen zaakwaarnemer Mino Raiola zou met zijn hoge eisen nog roet in het eten kunnen gooien. De Ligt wil echter zijn goede vriend De Jong volgen naar Catalonië.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat zou de beste club voor De Ligt zijn?

(19114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws