Ajax dwingt respect af bij Spurs: 'Veel spelers kunnen tot toppers uitgroeien'

Ajax dwingt respect af bij Spurs: 'Veel spelers kunnen tot toppers uitgroeien'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 20:21di 07-05-2019 om 20:21

Mauricio Pochettino denkt dat Tottenham Hotspur een loodzware opgave wacht in de return tegen Ajax, maar de Argentijnse manager ziet wel degelijk kansen om de finale van de Champions League te bereiken. Dat vertelde hij op de persconferentie in de Johan Cruijff Arena.

"Het negatieve resultaat in de eerste wedstrijd (0-1 verlies, red.) maakt het natuurlijk moeilijker, maar deze confrontatie is nog niet beslist", stelt Pochettino, die liet weten een beroep te kunnen doen op Jan Vertonghen. "We moeten winnen en daartoe zullen we ons topniveau moeten bereiken. De spelers moeten zich vrij voelen, er is niets te verliezen."

Pochettino is lovend over de ploeg van collega Erik ten Hag. "Ajax speelde in Londen heel erg goed in het eerste half uur. Ze verdienen hier ook te staan, wat er ook gebeurt morgen", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Ook Hugo Lloris prijst de prestaties van de Amsterdammers. De doelman was vorige week niet verrast door het sterke spel van Ajax in met name het eerste half uur. "Ze hebben tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus al heel veel laten zien. Bij Ajax zitten veel spelers die tot toppers kunnen uitgroeien."

Toch gelooft Lloris in een ommekeer. "We zijn allemaal heel blij met ons Champions League-seizoen, maar we willen niet dat het morgen stopt. Dit is een uitgelezen kans voor de club. Iedereen bruist van de energie om hem te benutten."

Poll

Haalt Ajax de finale?

(14566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws