Update: FC Utrecht komt met schrik vrij na 'medische check-up' van Letschert

Update: FC Utrecht komt met schrik vrij na 'medische check-up' van Letschert

08-05-2019 18:23
46

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat heeft de nodige kopzorgen in aanloop naar het Eredivisie-duel met Ajax van zondag. De Domstedelingen kunnen mogelijk niet beschikken over Timo Letschert.

De 25-jarige verdediger kwam dinsdag tijdens de training ongelukkig in botsing met Jean-Christophe Bahebeck. Volgens De Telegraaf ging hij schreeuwend van de pijn naar de grond met een schouderblessure. Letschert is naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek, maar achter zijn naam staat een vraagteken voor het treffen in de Johan Cruijff Arena.

Letschert heeft al vaker problemen gehad met zijn schouder. In zijn tijd bij het Italiaanse Sassuolo was hij daardoor al eens maanden uit de roulatie. Advocaat heeft met Van Overeem, Kramer, Guwara en Emanuelson al diverse basisspelers in de ziekenboeg. Emil Bergström is wel weer inzetbaar.

FC Utrecht staat met twee duels te spelen vijfde in de Eredivisie. Tegenstander Ajax is in een felle titelstrijd verwikkeld met PSV.

Update 18.22: Goed nieuws voor FC Utrecht. Timo Letschert heeft geen blessure overgehouden aan de botsing met ploeggenoot Jean-Christophe Bahebeck. Bij de medische check-up in het ziekenhuis bleek dat er niets aan de hand is met de schouder van Letschert. Hij hervat donderdag, drie dagen voor de uitwedstrijd tegen Ajax, de training.