Wijnaldum zorgt voor wonder van Anfield: Liverpool ten koste van Barça naar finale

07-05-2019 22:55
112

Liverpool heeft na een weergaloze invalbeurt van Georginio Wijnaldum de finale van de Champions League bereikt. The Reds bogen op Anfield op sensationele wijze een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg tegen FC Barcelona: 4-0. In de eindstrijd wacht Ajax of Tottenham Hotspur.

Liverpool kwam in een enerverende eerste helft al snel op voorsprong via Divock Origi. De Belg mocht opdraven door blessures van Mohamed Salah en Roberto Firmino en stelde niet teleur. Na zeven minuten kreeg hij de bal na een fout van Jordi Alba via Jordan Henderson en Barça-keeper Marc-André Ter Stegen zomaar voor de voeten: 1-0. Beide teams maakten er een boeiend gevecht van. Lionel Messi had de gelijkmaker moeten maken, maar Matip greep net op tijd in.

Het was bij vlagen vrouwen en kinderen eerst in een adembenemende eerste helft, maar wonder boven wonder bleven meer goals uit. Daarmee leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Catalanen, die in de eerste helft zelfs de beste kansen kregen. Een invalbeurt van Wijnaldum zette de wedstrijd in de tweede helft echter al snel op zijn kop. De Nederlander schoot in een tijdsbestek van twee minuten raak uit een voorzet en kopte wonderschoon binnen. Hij zette Liverpool daarmee naast Barcelona: 3-0.

Het wonder van Anfield voltrok zich tien minuten voor tijd via opnieuw Origi, mede doordat Alisson Becker aan de andere kant een paar keer goed ingreep. De Belg stond vogelvrij na een snelle hoekschop en schoot raak. Die dreun kwam Barça niet te boven. Liverpool plaatst zich daarmee voor het tweede jaar op rij voor de finale. Ajax en Tottenham beslissen woensdag wie het op 1 juni tegen The Reds mag opnemen.