Britse media: 'Wijnaldum leverde de grootste bijdrage door een invaller ooit'

Britse media: 'Wijnaldum leverde de grootste bijdrage door een invaller ooit'

08-05-2019 01:33 Laatste update: 08:03
31

De Britse media zijn lyrisch nadat Liverpool zich ten koste van FC Barcelona heeft geplaatst voor de finale van de Champions League. Vooral Georginio Wijnaldum wordt bedolven onder lofuitingen.

'De grootste opwekking sinds Lazarus', kopt The Daily Mail. Het medium spreekt van 'een van de grootste comebacks in de sportgeschiedenis'. Na de 3-0 van vorige week in Camp Nou leek Liverpool een finaleplek uit het hoofd te moeten zetten, zeker door het ontbreken van aanvallers Roberto Firmino en Mohamed Salah.

Halverwege viel ook nog eens back Andrew Robertson uit, maar dat pakte uiteindelijk juist goed uit voor voor Liverpool. 'Dat veranderde de wedstrijd, ironisch genoeg in het voordeel van Liverpool, omdat een van de andere matchwinners in het veld kwam: Georginio Wijnaldum. (...) We zouden hem tekort doen door hem een supersub te noemen. Supersubs zijn aanvallers die in uiterste nood worden ingebracht. Wijnaldum heeft een veel veelzijdigere rol, waardoor het middenveld werd versterkt, zodat James Milner als back kon spelen. Maar Wijnaldum wilde meer en zette deze halve finale op zijn kop'.

'Favoriet voor eindzege'

The Telegraph spreekt van een epic comeback op Anfield. 'Een comeback als deze in de halve finale van de Champions League is nog nooit vertoond, laat staan tegen het FC Barcelona in het tijdperk van Lionel Messi, een man met een missie, die in de heenwedstrijd nog zijn genialiteit toonde'. Volgens het medium lijken The Reds nu favoriet om de finale te winnen. 'Tegen Tottenham Hotspur of Ajax Amsterdam, de tweede finale voor Klopp op rij, en je bent geneigd te denken dat zij de favoriet zijn om de zesde titel binnen te halen, wie de tegenstander ook wordt.'

Volgens The Mirror was de prestatie van Liverpool tegen Barcelona 'de beste prestatie ooit' in de clubgeschiedenis. 'Kon dit Champions League-wonder geschieden? Divock Origi en Gini Wijnaldum waren de helden, maar daarna was iedereen een held. Spelers en fans.' De Oranje-international wordt later nog eens genoemd. 'Hij leverde misschien wel de grootste bijdrage die een invaller ooit heeft geleverd met twee goals in twee onmogelijke minuten'.

Origi en Wijnaldum waren met hun goals de helden van de avond, schrijft The Sun. 'De manier waarop deze overwinning tot stand kwam deed denken aan Istanboel, waar Liverpool terugkwam van een 3-0 achterstand in de Champions League-finale en Milan versloeg. Dat jaar wonnen ze de titel en nu dreigen ze dat opnieuw te doen. (...) Wat er ook gebeurt in de finale tegen Ajax of Tottenham, deze spelers hebben een rol gespeeld in de beste wedstrijd op Anfield.'

'Liverpool niet makkelijk te stoppen'

The Guardian lijkt Liverpool na de geweldige comeback te bestempelen als de favoriet voor de eindzege. 'Zelfs Messi kon Barça niet redden. Liverpool, zo heeft het bewezen, zal niet makkelijk te stoppen zijn wanneer ze op 1 juni in het Wanda Metropolitano in Madrid tegenover Ajax of Tottenham staan'.