Van Dijk: 'We zullen zien tegen wie we spelen, het zijn allebei goede teams'

Van Dijk: 'We zullen zien tegen wie we spelen, het zijn allebei goede teams'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 01:54wo 08-05-2019 om 01:54

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 07:24wo 08-05-2019 om 07:24

Virgil van Dijk wil met Liverpool revanche halen voor de verloren Champions League-finale van vorig seizoen tegen Real Madrid. Liverpool plaatste zich middels een 4-0 zege voor de tweede finale op rij en de Oranje-international stelt dat hij er ook na de 3-0 nederlaag in Barcelona in is blijven geloven.

"Je moet natuurlijk ook wat geluk hebben, maar we hebben laten zien dat we het ze heel lastig kunnen maken. Vandaag (dinsdag red.) ook", aldus Van Dijk tegenover BeIN Sports. "We moeten dit niet als vanzelfsprekend beschouwen. Dat doen we ook niet. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, dus we gaan ons goed voorbereiden en we zullen zien wat het gaat brengen."

Van Dijk oogde voor de camera ijzig kalm. "In de media schreef iedereen ons vooraf af. Ik wist voor de wedstrijd dat we een goede kans hadden om het ze heel moeilijk te maken", legt hij uit. "Er zit zoveel potentie en kwaliteit in deze selectie. Je moet niet vergeten: in de competitie hebben we één wedstrijd verloren, in de Champions League een paar om verschillende redenen. Maar we maken het tegenstanders heel moeilijk, vandaag ook tegen een van de beste teams in de wereld."

Vorig seizoen stond Liverpool ook in de Champions League-finale, waarin Real Madrid te sterk was. Nu hoopt Van Dijk de Champions League wél te winnen. "Vorig jaar was een goede ervaring, veel geleerd. Je wilt natuurlijk die beker omhooghouden, helaas is dat niet gelukt. Maar dit jaar hebben we een nieuwe kans. We zullen morgen zien tegen wie we spelen. Het zijn allebei goede teams, dus we zullen zien."

Ajax en Tottenham Hotspur maken woensdagavond uit wie de tegenstander wordt van Liverpool in die finale. De Amsterdammers verdedigen in de eigen Johan Cruijff Arena een 1-0 voorsprong.

Poll

Wie wint de Champions League?

(2242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws