'Peters gooide schoenen en kreeg mot met fotograaf: geen Willem II-captain meer'

'Peters gooide schoenen en kreeg mot met fotograaf: geen Willem II-captain meer'

08-05-2019 06:50 Laatste update: 08:26
38

Willem II-captain Jordens Peters heeft zijn aanvoerdersband in moeten leveren, meldt het Brabants Dagblad. De 32-jarige centrale verdediger werd tijdens de verloren bekerfinale tegen Ajax na een uur gewisseld en sprak na afloop zijn teleurstelling daarover uit.

Volgens het Brabants Dagblad gooide Peters direct na zijn vervanging met zijn schoenen en kreeg hij het na afloop aan de stok met een fotograaf. Deze incidenten zouden voor de technische staf reden zijn om de linkspoot zijn aanvoerdersband af te nemen. Trainer Adrie Koster en zijn assistenten hebben geen vrienden gemaakt met deze maatregel, meent het BD. 'De spelersgroep van de Tilburgse club is het er niet mee eens en schaarde zich dinsdagmorgen massaal achter de 32-jarige verdediger', schrijft de ochtendkrant.

Technisch directeur Joris Mathijsen bevestigde later op de dag dat er gesprekken tussen de spelersgroep en de staf zijn geweest, maar wilde niet op de inhoud ingaan. "Als er iets definitief besloten was, hadden we daar al mededeling over gedaan", hulde de oud-international zich in nevelen.

Of zijn gedrag tijdens en na de bekerfinale gevolgen heeft voor de sportieve toekomst van Peters, is nog niet duidelijk. De centrale verdediger, al sinds 2012 op de Tilburgse loonlijst, heeft nog een contract voor één seizoen.