'FC Twente vult Pusic-vacature intern én extern in: Garcia-Garcia gegadigde'

'FC Twente vult Pusic-vacature intern én extern in: Garcia-Garcia gegadigde'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 07:26wo 08-05-2019 om 07:26

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 08:27wo 08-05-2019 om 08:27

Gonzalo Garcia-Garcia lijkt de belangrijkste gegadigde om FC Twente-trainer Marino Pusic op te volgen in de Eredivisie. De geboren Bosniër leidde de Tukkers naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar kreeg dinsdag te horen dat er voor hem geen plaats meer is volgend seizoen.

Garcia-Garcia (links op de foto, met Pusic en keeperstrainer Sander Boschker) fungeerde het afgelopen seizoen als assistent van Pusic en is volgens De Telegraaf de belangrijkste kandidaat-opvolger. De Enschedeërs zouden een ervaren assistent-trainer naast de geboren Uruguayaan met de Spaanse nationaliteit willen zetten. Waarschijnlijk wordt deze positie ingevuld door een externe kandidaat.

De 35-jarige Garcia-Garcia geldt als protegé van technisch directeur Ted van Leeuwen: in 2005 pikte de toenmalig AGOVV-directeur de spelmaker op bij het tweede elftal van Real Madrid. Garcia-Garcia speelde later nog voor onder meer sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo. In 2017 beëindigde hij zijn spelersloopbaan bij SD Compostela, maar toen was hij al bezig met het behalen van zijn trainersdiploma. De gewezen Spaans jeugdinternational ging vervolgens aan de slag als assistent bij het Deense Esbjerg, waar van Leeuwen directeur was.

Poll

Stelling: FC Twente hoort in de Eredivisie

(5032 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws