'Het zal lastig worden. Er zullen zeker vijf nieuwe spelers komen bij Ajax'

'Het zal lastig worden. Er zullen zeker vijf nieuwe spelers komen bij Ajax'

08-05-2019 08:01
29

Het is volgens Ronald de Boer onvermijdelijk: Ajax staat komende zomer voor een metamorfose. Dat is het resultaat van het huidige succes in de Champions League, waarin de Amsterdammers in de halve finale staan. De kans is groot dat veel bepalende spelers van Ajax zullen vertrekken.

"Er is ook een negatieve kant", zegt De Boer over het succes in een interview met France Football. "Het is onvermijdelijk, maar iedereen wil deze jonge spelers. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen het grote geld. We moeten vervangers zoeken voor de spelers die vertrekken, dus beginnen we opnieuw. Ik denk dat het voor volgend seizoen erg lastig zal worden. Er zullen zeker vijf nieuwe spelers komen. Maar Ajax is eraan gewend om dat goed te doen, om de juiste spelers te vinden."

Een van de spelers die waarschijnlijk vertrekt is aanvoerder Matthijs de Ligt. De verdediger is pas negentien jaar oud, maar gedraagt zich nu al als een echte leider. "Dat is natuurlijk. Dat kun je niet leren. Het begint allemaal op de training, wanneer je hard werkt, veel wedstrijden speelt en regelmatig in actie komt", zegt De Boer. "Dan kun je andere spelers vertellen hoe ze zich moeten gedragen. Als je slecht speelt, kan dat niet. Het is een geboren leider. Hij is positief, geen jongen die schreeuwt. Daar kunnen we hem op vertrouwen."

Ajax verraste alles en iedereen door Real Madrid en Juventus uit te schakelen. "Er zijn twee aspecten: de eerste is dat niemand rekening met ons hield, zeker niet toen we tegen Real Madrid of Juventus speelden. We hadden niets te verliezen. Aan de andere kant hadden ze alles te verliezen. Nu speelt het team met al het mogelijke zelfvertrouwen. Wat ze tot nu toe hebben laten zien stelt niet teleur. Dat is precies wat we verwachten van onze spelers."