De Jong hoopt op terugkeer: 'Ik ben een ander type dan wat Ajax nu heeft'

De Jong hoopt op terugkeer: 'Ik ben een ander type dan wat Ajax nu heeft'

08-05-2019 08:23 Laatste update: 08:47
108

Siem de Jong hoopt na de zomer weer een kans te krijgen bij Ajax. De dertigjarige aanvallende middenvelder speelt momenteel op huurbasis voor het Australische Sydney FC, maar beschikt nog over een tot 2020 doorlopend contract in Amsterdam.

De uitleenbeurt van De Jong loopt per 30 juni af, daarna zal hij met Ajax gaan praten over zijn sportieve toekomst. "Ik zie nog steeds een rol voor mijzelf bij Ajax. Ik ben een ander type speler dan waar Ajax er nu al veel van heeft", vertelt de in Zwitserland geboren allrounder aan Voetbal International. De Jong beseft echter dat hij zijn lot niet in eigen handen heeft. "Het is afwachten wie doorstromen vanuit de jeugd en wie er van buiten worden gehaald. Het zal een heel interessante tijd worden."

Als er geen plek voor hem is in de Johan Cruijff Arena, opteert de zesvoudig Oranje-international voor een nieuw buitenlands avontuur. "Dan zou ik graag in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me heel bijzonder", droomt hij hardop. "Ik kom op een punt in mijn carrière dat het financiële niet leidend hoeft te zijn, dat helpt." De Jong denkt ook alvast na over zijn maatschappelijke carrière. "Bij Ajax heb ik al een tijd meegekeken met de marketingafdeling. Dat is zeer boeiend, want bij een voetbalclub werken de prestaties op het veld door in alle bedrijfsonderdelen. Een merkwaardig mechanisme."