Tottenham-hoop in handen van Son: 'Zo'n speler zal er in 100 jaar niet meer komen'

Tottenham-hoop in handen van Son: 'Zo'n speler zal er in 100 jaar niet meer komen'

08-05-2019 08:59 Laatste update: 12:30
59

De hoop van Tottenham Hotspur rust tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op de schouders van één man: Heung-Min Son. De Zuid-Koreaanse aanvaller moest de heenwedstrijd in Londen overslaan vanwege een schorsing en werd node gemist door Tottenham.

Son zal tot op het bot gebrand zijn, voorspelt zaakwaarnemer Isaac Hong in gesprek met de NOS. "Son zal de meest agressieve speler van Tottenham zijn. Hij wil bewijzen dat zijn drie goals tegen Manchester City in de kwartfinale geen toeval waren." Zaterdagmiddag toonde Son ook al interesse, op de verkeerde manier: tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Bournemouth liet hij zich provoceren door Jefferson Lerma, waarna hij rood kreeg. "Normaal is een Zuid-Koreaan de beschaafdheid zelve. Maar Son is in mijn ogen inmiddels meer een Europeaan dan een Aziaat wat dat betreft."

Son keerde op zestienjarige leeftijd zijn vaderland de rug toe om bij het Duitse Hamburger SV aan de slag te gaan. Daar maakte hij zich de Duitse mentaliteit eigen, weet Hong. "Son spreekt inmiddels vloeiend Duits en Engels. Hij heeft zich geweldig aangepast aan de Europese voetbalcultuur. Dat maakt hem zo speciaal en anders dan alle andere Koreanen", aldus de voetbalmakelaar. "Zo'n speler zal er in honderd jaar niet meer komen in Zuid-Korea. Zijn instelling is zo anders dan alle andere Koreaanse voetballers."

Desondanks verwacht Hong woensdagavond in Amsterdam geen wonderen van zijn landgenoot. "Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat de magie voorbij is", denkt hij. "Son is moe na een fysiek zwaar seizoen, waarin hij ook nog op de Aziatische Spelen én de Azië Cup heeft gespeeld. Bovendien heeft Ajax Cristiano Ronaldo al kunnen bedwingen, dan mag Son toch ook geen probleem zijn?"

Ajax en Tottenham trappen woensdagavond om 21.00 uur af, in de strijd om een finaleticket. De Amsterdammers beginnen met een 1-0 voorsprong.