Willem II pakt aanvoerdersband af: Wijze waarop kunnen we niet accepteren

Willem II pakt aanvoerdersband af: "Wijze waarop kunnen we niet accepteren"

08-05-2019 10:35 Laatste update: 10:38
57

Jordens Peters is voorlopig aanvoerder-af in Tilburg. Willem II maakt dat bekend via de officiële kanalen. De 32-jarige verdediger misdroeg zich afgelopen zondag, tijdens en na de verloren bekerfinale tegen Ajax (4-0). 

Woensdagochtend meldde het Brabants Dagblad al dat Willem II besloten heeft dat Peters zijn aanvoerdersband in moet leveren. Dat nieuws blijkt te kloppen. 'Peters draagt voor onbepaalde tijd niet de aanvoerdersband van Willem II. Die beslissing is daags na de bekerfinale genomen en aan hem medegedeeld', meldt de club in een bericht op de website.

Peters reageerde gefrustreerd op zijn wissel, na rust. In de media liet hij na de nederlaag ook openlijk blijken dat hij niet gediend was van de beslissing van trainer Adrie Koster.

Emotie
"Dat Jordens teleurgesteld was over zijn wissel is goed te begrijpen. De wijze waarop hij zijn onvrede uitte, kunnen we echter niet accepteren", wordt Koster geciteerd op de site van Willem II. "Om die reden draagt hij voorlopig niet de band."

En Peters zelf: "In de emotie van de finale heb ik mijn teleurstelling over mijn wissel in de vrije loop gelaten. Ik had me op dat moment moeten beheersen. Dat lukte niet, waarvoor ik mijn excuses inmiddels heb aangeboden."