De Mos kraakt Mazraoui: Hij wordt te veel gehyped, daar hou ik niet van

De Mos kraakt Mazraoui: "Hij wordt te veel gehyped, daar hou ik niet van"

08-05-2019 11:11 Laatste update: 12:33
98

Wat Aad de Mos betreft, hoeft Noussair Mazraoui woensdagavond tegen Tottenham Hotspur geen basisplaats te krijgen. Tijdens de laatste twee duels van Ajax stond Mazraoui op het middenveld. De Mos vraagt zich af de international van Marokko wel geschikt is voor die positie. 

"Voor mijn part mag hij op de bank starten. Je moet niet te veel dingen veranderen aan de basis. Dat is één. En hij loopt te veel met de bal. Hij doet te veel dingen verkeerd op het middenveld", zegt De Mos in gesprek met Ajax Showtime

"Hij wordt te veel gehyped en daar houd ik niet van. Ik houd van vastigheden, een vaste ploeg. Dat is met Schöne op het middenveld en met De Jong en Donny van de Beek. Daar moet je niet aankomen. Voorop staan de vaste drie: Tadic, Ziyech en Neres. Achterin zou je een keuze kunnen maken tussen Veltman en Mazraoui."

Het stoort De Mos dat Mazraoui te veel met de bal loopt. "Waardoor andere mensen net gedekt worden en niet op het goede moment aangespeeld worden. Maar dat zien de mensen niet. Die zien graag iemand die twee, drie mensen passeert." 

Ajax komt woensdagavond om 21.00 uur in actie in de Johan Cruijff Arena. Tegen Spurs staat de finale van de Champions League op het spel. Het heenduel in Londen won Ajax met 1-0.