Genee: 'Voor hem als Ajax-fan in hart en nieren is dit een grote droom'

Genee: 'Voor hem als Ajax-fan in hart en nieren is dit een grote droom'

08-05-2019 11:45 Laatste update: 12:01
109

Dat Ajax het dit seizoen fantastisch doet in de Champions League en de Europese uitzendingen op Veronica grotendeels daarom een doorslaand succes zijn, vindt Wilfred Genee vooral mooi voor John de Mol én voor René van der Gijp. Dat zegt de presentator in gesprek met De Telegraaf. 

"Hij is zo'n ontzettende voetbalgek. Eigenlijk is dit alles vooral heel leuk voor René", doelt Genee op zijn Veronica Inside-collega Van der Gijp. "Er was al sprake van dat de Champions League naar RTL zou komen toen we daar nog zaten, maar dat ging niet door. Daar was hij best teleurgesteld over, maar nu valt hij alsnog met zijn neus in de boter."

Het succes is ook Talpa-baas John de Mol gegund, vindt hij. "Ik weet niet of hij zijn investering in de Champions League er al uit heeft, maar voor hem als Ajax-supporter in hart en nieren is dit natuurlijk een grote droom. Hij heeft al beloofd dat we gaan uitpakken als Ajax de finale haalt. Wij vonden de Europa League-finale van Ajax in Stockholm twee jaar geleden al mooi. Moet je nagaan als wij daar straks in Madrid staan." 

Ajax komt woensdagavond om 21.00 uur in actie in de Johan Cruijff Arena. Tegen Spurs staat de finale van de Champions League op het spel. Het heenduel in Londen won Ajax met 1-0.