Update: 'Zeer teleurgesteld' Chelsea baalt van mislukt beroep en stapt naar CAS

Update: 'Zeer teleurgesteld' Chelsea baalt van mislukt beroep en stapt naar CAS

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 15:34wo 08-05-2019 om 15:34

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 15:35wo 08-05-2019 om 15:35

Chelsea mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. De Londenaren waren tegen het besluit van de FIFA in beroep gegaan, maar zonder succes.

Dat meldt de BBC. De wereldvoetbalbond besloot die straf uit te delen, omdat Chelsea zich niet aan de regels had gehouden rond het vastleggen van jeugdspelers. Het ging om het aantrekken van 29 spelers jonger dan achttien jaar.

Chelsea kreeg naast de transferban een boete van 538.000 euro opgelegd. De Londenaren besloten tegen de uitspraak in beroep te gaan, maar zonder succes. Daardoor mag de club nog wel aankopen doen, maar nieuwelingen mogen pas na het aflopen van de transferban (februari 2020) spelen voor The Bleus

Het is afwachten wat het verlies van het hoger beroep voor gevolgen heeft voor het doen van uitgaande transfers. Onder meer Eden Hazard zou azen op een vertrek uit Londen. Of de huidige nummer drie van de Premier League wil meewerken aan het vertrek van de sterspeler als het geen vervanger aan kan trekken, is nog maar de vraag.

Update 15.34: In een officieel statement bevestigt Chelsea woensdagmiddag dat het beroep inderdaad niets heeft opgeleverd. The Blues zijn 'zeer teleurgesteld' en leggen zich niet neer bij de beslissing. Een protest bij het CAS, het allerhoogste sportorgaan, is nu de volgende stap. 

Bekijk het laatste nieuws