VP Award 2019: wie volgt Ziyech op als beste speler van de Eredivisie?

VP Award 2019: wie volgt Ziyech op als beste speler van de Eredivisie?

10-05-2019 13:00 Laatste update: 14:12
39

De meeslepende finale van het Eredivisie-seizoen is in volle gang en dat betekent óók dat het verkiezingstijd is. Wie is de beste speler van dit seizoen? Wie volgt Hakim Ziyech op en wint de VP Award 2019 voor Speler van het Jaar? Het woord is aan jou!

De VoetbalPrimeur-redactie heeft een shortlist met twintig spelers samengesteld. Deze komende dagen kun jij daaruit je persoonlijke favoriet kiezen. Jouw stem telt zwaar mee: vijftig procent van de uitslag wordt door de VP-community bepaald. De andere vijftig procent komt van de redactie van VoetbalPrimeur.

De editie van vorig seizoen kende een duidelijke winnaar. De VP-community stemde werkelijk massaal op Hakim Ziyech. De linkspoot van Ajax ontving liefst 54 procent (!) van de circa 50.000 stemmen. Steven Berghuis (Feyenoord) en Alireza Jahanbakhsh (AZ) completeerden het podium, maar stonden met respectievelijk 16 en 7 procent niet op de finishfoto.

Ziyech won ook de VP Award 2016, toen als grote uitblinker van FC Twente. In 2017 ging de prijs naar Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen.

Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen (op alfabetische volgorde):

Wie was de beste speler van dit seizoen en verdient de VP Award 2019? Breng je stem via onderstaande poll uit. Stemmen kan tot dinsdag 15 mei 23.59 uur.