Maduro voorspelt 'verrassing' in Ajax-basis: 'Hij heeft meer power en diepte'

Maduro voorspelt 'verrassing' in Ajax-basis: 'Hij heeft meer power en diepte'

08-05-2019 13:57 Laatste update: 15:37
49

Hedwiges Maduro voorspelt dat Erik ten Hag tegen Tottenham Hotspur gaat kiezen voor Noussair Mazraoui op het middenveld. Volgens de analist van FOX Sports heeft Mazraoui als voordeel dat hij meer power heeft dan Lasse Schöne. 

"Je kunt verwachten dat Tottenham echt negentig minuten gaat razen. Je kunt over vermoeidheid praten, maar morgen (woensdag red.) is een andere wedstrijd", aldus Maduro bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Als Ajax onder de druk vandaan kan voetballen... dat is heel belangrijk."

"Ik denk dat het wel belangrijk is of je met een Schöne gaat spelen of met Mazraoui", vervolgt Maduro. Ik denk dat dat het enige twijfelpunt is bvij Ten Hag op het middenveld."

De oud-Ajacied verwacht dat Ten Hag uiteindelijk kiest voor Mazraoui, waardoor Schöne op de bank terecht zou komen. "Ik denk dat je dan meer power hebt en hij heeft ook meer diepte. In de tweede helt had hij een moment dat hij over Eriksen heen klapte, dat heeft Schöne niet echt. (...) Mazraoui kan goed voetballen, hoor. Als Schöne zijn niveau haalt, is hij een betere voetballer. Maar Mazraoui kan ook goed voetbalen en heeft iets meer power."