De Mos waarschuwt Ajax: 'Dat kunnen ze niet, dat is vragen om ellende'

De Mos waarschuwt Ajax: 'Dat kunnen ze niet, dat is vragen om ellende'

08-05-2019 14:38 Laatste update: 15:36
58

Aad de Mos vindt dat Ajax in de return tegen Tottenham Hotspur absoluut niet moet terugtrekken. Volgens de oud-trainer kan dat fataal zijn voor de Amsterdammers.

"Ajax moet iedere countermogelijkheid benutten met het aanvallende vermogen. Ze moeten zich niet terugtrekken, want dat kunnen ze niet. Dat is vragen om ellende. Ze moeten gewoon het spel spelen dat ze altijd doen", aldus De Mos tegenover NUsport. "Ik denk dat het een zeer moeizaam 1-1-gelijkspel wordt."

Volgens De Mos bleek bij Liverpool - FC Barcelona het belang dat ook de aanvallers hun defensieve taken uitvoeren. Bij de Catalanen deden Lionel Messi en Luis Suarez dat dinsdag niet of nauwelijks. "Er is maar weer bewezen dat je niet kunt winnen als je maar met negen man verdedigt, maar Ajax heeft daar geen moeite mee. David Neres en Hakim Ziyech zijn daarin echt verbeterd", vindt hij.

De Mos verwacht dat Tottneham vanaf minuut één de aanval zal zoeken. "Ze gooien de beuk erin en zetten Ajax onder druk. Ajax moet in het eerste half uur absoluut geen goal tegen krijgen." De Amsterdammers verdedigen dinsdagavond een 1-0 voorsprong.