'In mijn eerste maanden bij Ajax belde ik mijn zaakwaarnemer dat ik weg moest'

'In mijn eerste maanden bij Ajax belde ik mijn zaakwaarnemer dat ik weg moest'

08-05-2019 15:10 Laatste update: 15:13
39

Heiko Westermann bewaart geen goede herinneringen aan zijn eerste maanden in dienst van Ajax. De Duitse routinier kwam medio 2016 over van het Spaanse Real Betis. Trainer Peter Bosz stelde Westermann zelden op. 

"Het was de eerste keer in mijn loopbaan dat ik op de bank terechtkwam, dus dat was wel leerzaam. In mijn eerste maanden belde ik elke week met mijn zaakwaarnemer en zei ik dat ik weg wilde", blikt Westermann met VICE Sports terug op die periode.

"Eerste voetbalde ik bij Real Betis nog voor 50.000 man, en nu zat ik ineens op de bank bij Ajax. Na drie of vier maanden kwam de acceptatie en besefte ik dat ik ook vanaf de bank belangrijk kon zijn voor die jonge gasten, met mijn routine."

De dertiger besloot bij zijn trainer aan te kloppen. "Eigenlijk heb ik Bosz zelf gevraagd of ik bij Jong Ajax kon spelen. Ik was 33 en naarmate ik ouder werd, had ik meer potjes nodig om er weer in te komen. Bij Jong Ajax was ik wel iets minder geconcentreerd, maar dat lijkt me normaal. Van de vier potjes bij de beloften heb ik er toch mooi drie gewonnen."

Het contract van de inmiddels 35-jarige Westermann werd na één jaar verscheurd. Hij speelde nog een seizoen voor Austria Wien en beëindigde daarna zijn loopbaan.