'Switch in de maak: Steijn heeft goed gevoel na eerste gesprek met PEC-delegatie'

'Switch in de maak: Steijn heeft goed gevoel na eerste gesprek met PEC-delegatie'

08-05-2019 17:10
21

Een overstap van Maurice Steijn naar Zwolle komt dichterbij, meldt Voetbal International woensdagmiddag. De trainer van VVV-Venlo is benaderd door PEC en hij 'staat niet onwelwillend' tegenover een avontuur bij de club. 

Dat blijkt volgens VI uit het feit dat Steijn dinsdagavond uitgebreid met een delegatie van PEC Zwolle heeft gesproken. PEC-preses Adriaan Visser erkende dinsdagmiddag al dat hij via Rodger Linse, de zaakwaarnemer van Steijn, een lijntje had uitgeworpen naar de coach. Dat heeft inmiddels dus blijkbaar geresulteerd in een onderhoud. 

VI weet te melden dat Steijn 'een positief gevoel heeft overgehouden' aan het gesprek met PEC. De Hagenaar, die aan zijn vijfde seizoen in dienst van VVV bezig is, heeft wél om bedenktijd gevraagd. De trainer, die gesetteld is in Venlo, wil vooralsnog geen uitlatingen doen over de toenadering vanuit Zwolle. 

VVV wil Steijn 'de kans op een volgende stap in zijn loopbaan niet ontnemen', meldt VI verder. In het contract van de trainer is een gelimiteerde afkoopsom opgenomen. Het bedrag dat VVV verlangt voor Steijn, is volgens VI 'geen onoverkomelijk obstakel' voor PEC. 

VVV denkt achter de schermen al na over opvolgers voor Steijn. Blijkbaar zingt de naam van Jurgen Streppel nadrukkelijk rond in stadion De Koel.