'Om te smullen, laat Frenkie de Jong die fout ook alsjeblieft af en toe maken'

'Om te smullen, laat Frenkie de Jong die fout ook alsjeblieft af en toe maken'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 18:38wo 08-05-2019 om 18:38

Wim Jonk heeft een hoge pet op van Frenkie de Jong. De nieuwe trainer van FC Volendam werkte in de Ajax-opleiding 'maar een aantal keren' met de 21-jarige middenvelder, maar zag dat de potentie er afdroop. Ook denkt hij terug aan de tijd dat Abdelhak Nouri nog op het voetbalveld stond.

Jonk is vol lof over De Jong. "Hij heeft de natuurlijke rust en de durf om elke keer maar weer te dribbelen, zijn ding te blijven doen. Ook al gaat het een aantal malen mis", zegt hij in De Telegraaf. "Het geeft aan dat hij zó comfortabel is in wat hij doet en dat hij geen angst kent, omdat hij vertrouwen heeft in wat hij kan. Dat vind ik om te smullen. En laat hem die fout ook alsjeblieft af en toe maken, want daar wordt hij beter van."

Bij het predicaat 'grootste talent' denkt Jonk naar eigen zeggen al snel aan Abdelhak Nouri. "Hij had ook altijd rust aan de bal en deed dingen die anderen niet kunnen. Dat was Appie en het is verschrikkelijk dat je praat over 'was'. Bij de Youth League-wedstrijden zat er mede door hem op een gegeven moment ook drie-, vierduizend man.'

Jonk vond werken met Nouri 'ontzettend interessant'. "Dan zei ik: Appie, als die verdediger al een keer is gevallen, hoeft hij niet voor de tweede keer te vallen. Hij kon het soms ook overdrijven, omdat hij zó goed was aan de bal. Hij kon twee kanten op draaien en dat zie je bij Frenkie ook. En De Jong is fysiek sterk geworden, hoor. Als je hem de sprints en tackles ziet maken, is dat indrukwekkend. Hij is een extreem groot talent."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Bekijk het laatste nieuws