Ook Hendrix en Gutiérrez mogelijk weg bij PSV: 'Voor hem spelen of vertrekken'

Ook Hendrix en Gutiérrez mogelijk weg bij PSV: 'Voor hem spelen of vertrekken'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 19:15wo 08-05-2019 om 19:15

De kans is groot dat de selectie van PSV er na de zomer heel anders uitziet. De namen van Hirving Lozano en Steven Bergwijn duiken veelvuldig op in de transfercarrousel, maar zij zijn hoogstwaarschijnlijk niet de enige vertrekkers uit Eindhoven.

Voetbal International wijst onder meer op de situatie van Jorrit Hendrix, die de laatste weken in de pikorde is gepasseerd door Michal Sadilek. 'Een seizoen op de bank lijkt voor Hendrix geen optie', schrijft het weekblad. Dat geldt ook voor Erick Gutiérrez. De Mexicaan kwam afgelopen zomer over van Pachuca, maar heeft coach Mark van Bommel nog niet kunnen overtuigen.

'De recordaankoop van 2018 (acht miljoen euro) heeft dit seizoen vooral de bank warm gehouden en zal na de zomer absoluut willen voetballen om zo zijn positie bij het Mexicaans elftal niet in gevaar te brengen. Het is voor hem spelen of vertrekken', zo weet VI. Gutiérrez en Hendrix voegen zich in een rijtje met Bart Ramselaar en Gastón Pereiro. 'Ook Mauro en Dante Rigo waren op de posities op het middenveld bij hun trainer weinig tot niet in beeld en zullen aan spelen toe willen komen.'

Niet alleen het middenveld van PSV gaat op de schop. Aan spits Luuk de Jong wordt nog altijd getrokken door clubs uit Frankrijk, China, Amerika en Mexico. Het is volgens VI 'zeker niet ondenkbaar dat hij zijn nakende eerste topscorerstitel zal willen verzilveren en nog eens een buitenlands avontuur wil aangaan'.

Tot slot hebben 'tal van clubs' vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Angeliño op de radar, mag Derrick Luckassen definitief vertrekken en lijk Daniel Schwaab niet te verlengen. Steven Bergwijn en Hirving Lozano moeten, zoals reeds gemeld, voor de grootste transferklappers zorgen. De aanvallers moeten PSV gezamenlijk tussen de 70 en 80 miljoen euro opleveren.

Bekijk het laatste nieuws