'Tottenham gaat naar de finale: Ajax is hun feeder club, let's face it'

'Tottenham gaat naar de finale: Ajax is hun feeder club, let's face it'

08-05-2019 19:48
77

Tim Sherwood gelooft er heilig in dat Tottenham Hotspur ten koste van Ajax de finale van de Champions League bereikt. De oud-speler en -manager van de Londense club noemt de Amsterdammers zelfs de 'feeder club' van Spurs.

"Ik denk dat Tottenham de spelers heeft om iedereen te verslaan op een goede dag", zegt Sherwood tegen talkSPORT. "Ze spelen tegen Ajax, dat hun feeder club is, let's face it. Ze hebben vier van hen oud-spelers. Ajax heeft het geweldig gedaan, ze hebben een jonge ploeg en openen de ogen van veel Premier League-clubs met hun filosofie. Maar laten we eerlijk zijn, Tottenham is favoriet."

Sherwood verwacht dat de formatie van manager Mauricio Pochettino er een intensieve wedstrijd van maakt in de Johan Cruijff Arena. "Dit is voor beide team de beste kans die ze ooit zullen krijgen op de Champions League-finale. Het is een massive game, de grootste wedstrijd uit hu carrière. Ik ben ervan overtuigd dat Spurs in de finale tegenover Liverpool staat."

Ajax en Tottenham trappen woensdag om 21.00 uur af in Amsterdam. De ploeg van coach Erik ten Hag won de eerste wedstrijd in Londen met 1-0 door een doelpunt van Donny van de Beek.