La Gazzetta: Raiola drie maanden geschorst door PSV-deal met Scamacca in 2015

La Gazzetta: Raiola drie maanden geschorst door PSV-deal met Scamacca in 2015

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 21:36wo 08-05-2019 om 21:36

De invloedrijke zaakwaarnemer Mino Raiola heeft, kort voor de aftrap van de zomerse transfermarkt, vervelend nieuws te horen gekregen. De belangenbehartiger van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Matthijs de Ligt mag zich gedurende drie maanden niet bezighouden met het afsluiten van transfers op de Italiaanse markt.

De Italiaanse voetbalbond heeft het nieuws dinsdagavond bevestigd door middel van een persbericht. Raiola mag tussen 9 mei en 9 augustus niet bemiddelen in transfers die in zijn geboorteland worden afgesloten. De Superzaakwaarnemer moet dus een aanzienlijk deel van de zomerse transferperiode aan zich voorbij laten gaan.

Waarom de Italiaanse bond tot deze beslissing is gekomen, laat men in het midden. La Gazzetta dello Sport heeft echter een saillante verklaring: volgens de roze sportkrant heeft een en ander te maken met de transfer van Gianluca Scamacca in januari 2015. De Italiaanse spits, tijdens de eerste helft van dit seizoen actief voor PEC Zwolle, werd als zestienjarige jeugdspeler van AS Roma overgenomen door PSV. De Giallorossi wilden Scamacca toen helemaal niet kwijt en hadden grote bezwaren tegen de handelswijze van PSV.

Bekijk het laatste nieuws