'Verkeerde kippenvel' voor De Ligt: 'We hadden ze waar we ze hebben wilden'

'Verkeerde kippenvel' voor De Ligt: 'We hadden ze waar we ze hebben wilden'

08-05-2019 23:34

Matthijs de Ligt kon na afloop van de dramatisch verlopen halve finale tegen Tottenham Hotspur alweer nuchter analyseren. Volgens de Ajax-aanvoerder riep zijn ploeg de late 2-3 nederlaag over zichzelf af.

Ajax heerste voor rust en zocht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op. "Als je de hele wedstrijd ziet, denk ik niet dat je uitgeschakeld hoeft te worden", liet hij kort na het laatste fluitsignaal weten aan Veronica. "In de eerste helft speelden we geweldig. Eigenlijk hadden wij Tottenham waar we ze hebben wilden."

Na rust kwam Ajax echter nauwelijks meer aan voetballen toe. "We kregen niet meer de druk van voren, waardoor Alderweireld en Trippier telkens konden opstomen. Daar hadden we geen antwoord op. En die goals geven we heel knullig weg, dat maakt het verschil."

Heel veel tijd om uit te huilen hebben De Ligt en consorten niet. Zondag wacht alweer de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, in de strijd om de eerste landstitel sinds 2014. "Ik kreeg kippenvel van de supporters, maar helaas de verkeerde kippenvel. Hoe hard het ook klinkt, we moeten door. Het kampioenschap is nu het belangrijkste."