Ten Hag treurt: 'We waren zo dichtbij en hadden het verdiend, dit is wreed'

Ten Hag treurt: 'We waren zo dichtbij en hadden het verdiend, dit is wreed'

09-05-2019 00:14
83

Erik ten Hag erkent dat de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur hard aankomt bij Ajax. De trainer stelt dat Ajax een goede wedstrijd heeft gespeeld, maar niet zorgvuldig was in de tegenaanval.

"Het is op dit moment even moeilijk. We waren zo dichtbij en hadden het ook verdiend. Maar ja, die allerlaatste seconden…", treurt Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport. "Ik heb in de rust gezegd: het is nog niet voorbij. Dat zag je aan de houding van Spurs. Ze geloofden er nog in, ze bleven gaan."

Ten Hag zag dat Ajax werd teruggedrongen na rust, maar wel kansen had om het af te maken. "Je moet blijven controleren, maar dat werd steeds moeilijker. Zij gingen opportunistischer spelen. Wij kregen een mogelijkheid in de tegenaanval, dat hebben we net niet goed uitgespeeld. Een schot op de paal, nog één of twee kansen. Maar telkens net niet. We gooiden hem helaas niet in het slot."

Ten Hag denkt dat de uitschakeling zal nadreunen in Amsterdam. "Dit is zo wreed. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. We moeten dit verwerken, maar dat zal niet vandaag zijn en het zal ook niet morgen zijn. Maar zondag moeten we er weer staan. Dat is een zware taak. We hebben een bekroning met een beker, maar er moet wel een landstitel volgen."