Mourinho over Ajax-filosofie: 'Net alsof ze tegen Vitesse aan het spelen waren'

Mourinho over Ajax-filosofie: 'Net alsof ze tegen Vitesse aan het spelen waren'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 00:24do 09-05-2019 om 00:24

José Mourinho vindt het onbegrijpelijk dat Ajax er niet in slaagde om de voorsprong tegen Tottenham Hotspur over de streep te trekken. De momenteel clubloze trainer, actief als analist voor BeIN Sports, zag hoe Ajax in de tweede helft alle grip op de tegenstander verloor en een 2-0 voorsprong weggaf.

Ajax ging de tweede helft te naïef in, vindt Mourinho. "Wij zagen De Ligt of Blind steeds naar de buitenkant trekken. Maar als je voorstaat, moet je in balans blijven: dat is een basisvaardigheid, zorg ervoor dat je altijd een aantal spelers achter de bal hebt. Maar het was net alsof Ajax tegen Vitesse speelde in de Nederlandse competitie."

De ploeg van Erik ten Hag hield te dogmatisch vast aan de karakteristieke Ajax-filosofie, vindt Mourinho. "Ajax verdient de complimenten voor het spel, maar voetbal is en blijft een gevecht om de knikkers. Als je speciale wedstrijden wil winnen, moet je wel eens af durven stappen van je filosofie. Soms moet je zelfs tegen je eigen filosofie indruisen om te winnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws