Blind vecht tegen de tranen in mixed zone: Ik vind het moeilijk om hier te staan

Blind vecht tegen de tranen in mixed zone: "Ik vind het moeilijk om hier te staan"

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 00:29do 09-05-2019 om 00:29

Daley Blind moest vechten tegen de tranen toen hij Ziggo Sport te woord stond na afloop van Ajax-Tottenham Hotspur. De Champions League-uitschakeling in extremis kwam hard aan bij de 29-jarige linkspoot.

Blind zocht naar woorden, in gesprek met Jack van Gelder. "Wat moet je ervan zeggen? Verschrikkelijk, in de laatste minuut. Zo dichtbij. Het is een dreun van jewelste", liet de centrale verdediger weten. "Het had geen tien seconden langer moeten duren en we hadden het gered. Een droom die uiteenspat. Het geloof was er zo bij iedereen..."

De Amsterdammers dachten niet dat ze er bij rust, met een 2-0 voorsprong op zak, al waren, benadrukt Blind. "We hebben ons zeker niet rijk gerekend. Maar ja, dat ze zo snel scoren..." In aanloop naar de eerste Tottenham-goal vielen Blind en collega-verdediger Matthijs de Ligt op doordat ze voor de bal stonden. "Maar we zijn met corners en vrije trappen ook vaak voorin, dan staat de restverdediging ook goed. Ik moet het nog terugzien, maar... Het is verschrikkelijk op het moment en ik vind het moeilijk om hier te staan."

Zondag wacht alweer de volgende klus, de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. "Ik ben ontzettend trots dat ik deel uitmaak van dit elftal. En het is tijd dat we onszelf belonen in de competitie. Iedereen is zich ervan bewust dat we er zondag weer moeten staan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws