Van Gaal zeer kritisch op Ajax na late uitschakeling: 'Dat doe je toch niet?'

Van Gaal zeer kritisch op Ajax na late uitschakeling: 'Dat doe je toch niet?'

09-05-2019 00:32
96

Louis van Gaal kan haast niet geloven dat Ajax een plek in de finale van de Champions League uit handen heeft gegeven. Volgens de oud-bondscoach is het volledig aan de ploeg van coach Erik ten Hag zelf te wijten dat Tottenham Hotspur zich terug knokte.

"Als je 2-0 voorstaat ga je toch niet met negen man voor de bal lopen. Dat doe je toch niet? Maar dat is het Ajax van nu, hè", steekt Van Gaal van wal bij Ziggo Sport. Het inbrengen van Fernando Llorente maakte het verschil na rust. "Een lange spits, een perfect aanspeelpunt voorin. Matthijs de Ligt en Daley Blind werden door hem in verlegenheid gebracht, ook door de aansluitende middenvelders van de Spurs. Dat kon de verdediging van Ajax niet bespelen."

Van Gaal zag Ajax de nederlaag over zichzelf afroepen. "Deze nederlaag was helemaal nergens voor nodig. Bij de rust was er met een voorsprong van 2-0 niets aan de hand. In de tweede helft nam Tottenham steeds meer risico en kwamen er ook steeds meer aanvallers het veld in. Ajax maakte in die fase de verkeerde keuzes in balbezit, ze gaan totaal niet goed met de ruimte achter de verdediging van Spurs om. En de balans was niet altijd goed."

Door de aanvallende wissels van Spurs-manager Mauricio Pochettino verloor Ajax de grip op de wedstrijd, aldus Van Gaal. "Het is bewonderenswaardig dat Spurs de moed nooit heeft laten zaken, maar dit was totaal niet nodig geweest…"