Buitenlandse pers ziet 'krankzinnige' return: 'Tottenham wint, met dank aan Ajax'

Buitenlandse pers ziet 'krankzinnige' return: 'Tottenham wint, met dank aan Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 07:00do 09-05-2019 om 07:00

Buitenlandse media spreken van een bizarre en krankzinnige return tussen Ajax en Tottenham Hotspur. De Amsterdammers gaven een zeker lijkende finaleplek uit handen. VoetbalPrimeur maakte een rondje langs de buitenlandse velden.

Het Laatste Nieuws voelt mee met Ajax na de nederlaag in extremis. 'Het Ajax-sprookje kent geen happy end', concluderen onze zuiderburen. Volgens HLN leek Ajax alles onder controle te hebben, tot Lucas Moura de 2-1 maakte. 'Dan toch nog spanning? Jawel. Diezelfde Moura scoorde nog voor het uur z’n tweede van de avond na een rommelige fase in de Amsterdamse zestien. 2-2, plots paniek bij Ajax.'

Heel lang leek het erop dat de Amsterdammers de 2-2 over de streep zouden trekken. 'Ajax leek het te gaan halen, maar in de 96ste minuut mikte Lucas het leer in de rechterbenedenhoek. Sensatie alom. Ajax ligt eruit, Tottenham staat op 1 juni tegenover Liverpool in een Engelse Champions League-finale.'

'Halbfinal-Wunder'
Het Duitse Bild spreekt van 'das nächste Halbfinal-Wunder!' en verwijst daarmee naar de bizarre comeback van Liverpool tegen FC Barcelona in de andere halve finale. 'Tottenham Hotspur verslaat Ajax in een compleet krankzinnige return'. Volgens Bild stond Ajax na de 2-0 voorsprong op de drempel van de finale, maar Moura stak daar persoonlijk een stokje voor met een loepzuivere hattrick. 'Tranen en verbijstering bij de Ajax-spelers, ongekende vreugde bij die van Spurs'.

Der Kicker zag hoe Ajax het na de 2-2 moeilijk had, maar zich leek te herpakken. 'Ajax wankelde in deze fase, maar herstelde zich en was een goede tien minuten voor tijd dicht bij de derde goal: Ziyech schoot vanaf een meter of zestien op de paal. Het zou de beslissing in het voordeel van Ajax hebben betekend'.

Het Franse L'Equipe trekt een vergelijking tussen Ajax - Spurs en Liverpool - Barcelona van dinsdagavond. 'Het is zeker: de returns in de halve finale van de Champions League zijn knotsgek', schrijft het medium. Na de vroege voorsprong liet Ajax volgens L'Equipe zien een echt team te zijn. 'De Nederlanders toonden hun gevoel voor het collectief: zodra er even onbalans was, sloot een teamgenoot aan ter ondersteuning'. Het medium prijst de keuze van Pochettino om halverwege Fernando Llorente te brengen voor Victor Wanyama. 'De Engelsen hadden daarmee een aanspeelpunt voorin en konden de wedstrijd met Lucas en Son op de flanken afmaken. De Nederlanders vonden geen oplossing voor dit probleem. In vier minuten tijd zette Lucas de ploegen weer naast elkaar'.

La Gazzetta dello Sport spreekt van 'een gekke, spannende en schitterende halve finale' in de Johan Cruijff Arena. De roze sportkrant zag na de 2-1 van Lucas Moura iets veranderen. 'Ajax wordt bang. Of beter: Tottenham wordt sterker'. Pas in de absolute slotfase trok Spurs aan het langste eind. 'Pochettino wordt gek van vreugde, de mannen van Ten Hag vallen op hun knieën. Tottenham wint, maar met dank aan Ajax. Alleen het Londense team gaat naar Madrid, maar dit was een show voor iedereen die van voetbal houdt'.

'Ajax waar we allemaal verliefd op werden'
Het Spaanse Marca stelt in Amsterdam getuige te zijn geweest van 'het laatste wonder van dit verbazingwekkende Champions League-seizoen'. Het werd het wonder van Tottenham. 'We spraken over een Ajax waar we allemaal verliefd op werden. (...) We zagen Ajax al in de finale in Madrid. (...) Ajax maakte drie goals en was nog 45 minuten verwijderd van de finale. Maar er was een probleem en dat was het Tottenham van Pochettino, dat niet naar Amsterdam was gekomen om het goede en mooie team van Ten Hag te prijzen en te aanbidden'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws