'Ze kunnen zich hier ontwikkelen, om via de Eredivisie de stap te gaan maken'

'Ze kunnen zich hier ontwikkelen, om via de Eredivisie de stap te gaan maken'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 09:14do 09-05-2019 om 09:14

FC Groningen moet als springplank dienen naar een grotere club in Europa, zegt technisch manager Ron Jans in het Algemeen Dagblad. Jans stelt dat spelers bij Groningen waarschijnlijk vaker aan de bak komen dan in de grotere competities in Europa.

"Hier kunnen ze zich dus ontwikkelen, om vervolgens via de Eredivisie de stap naar andere voetballanden te maken", zegt Jans. De technische man kan niet ontkennen dat financiën ook een rol spelen. "Je wilt spelers op jonge leeftijd kopen of - nog beter - ze zelf opleiden en uiteindelijk met winst verkopen. Het verhaal van AZ is natuurlijk heel mooi. Met aardig wat zelfopgeleide spelers staan zij vierde."

"Dat willen wij ook graag. Groningen heeft de afgelopen jaren heel veel geïnvesteerd in de opleiding en dat werpt nu zijn vruchten af. Zo werd onze Onder 17 onlangs voor de eerste keer landskampioen", vervolgt Jans. "Het zou mooi zijn als straks een paar jongens doorbreken. Want dat is de échte maatstaf: hoeveel spelers halen straks het eerste elftal?"

De kans is aanwezig dat Groningen komende zomer miljoenen vangt, omdat er interesse is voor meerdere basisspelers. De kwaliteit van de selectie krijgt echter prioriteit boven de financiën, zegt Jans. "Als technisch manager én persoon vind ik het veel belangrijker dat er straks een goede selectie staat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws