'FC Porto komt in actie na persoonlijk drama Casillas en klopt aan bij Cillessen'

'FC Porto komt in actie na persoonlijk drama Casillas en klopt aan bij Cillessen'

09-05-2019 10:28
21

De kans bestaat dat Jasper Cillessen volgend seizoen in Portugal keept. Benfica en FC Porto, de nummers één en twee van de Liga NOS, hebben belangstelling voor de Nederlandse doelman van FC Barcelona.

Dat meldt Record. Benfica en Porto hopen Cillessen in de zomer over te nemen van FC Barcelona. Vooral de interesse van laatstgenoemde club is opvallend, omdat eerste keus Iker Casillas vorige week werd getroffen door een hartaanval. De iconische doelman is inmiddels weer thuis, maar het is de vraag of hij ooit nog topsport kan bedrijven.

Porto ziet zich daardoor genoodzaakt om te handelen op de transfermarkt. Cillessen staat naar verluidt bovenaan het verlanglijstje. Ook concurrent Benfica heeft een oogje op de Oranje-international. In 2017 wilde de Portugese koploper hem al overnemen van Barça, maar een deal kwam toen niet van de grond.

Het is geen geheim dat Cillessen openstaat voor een nieuwe club. De dertigjarige doelman is voor het derde seizoen op rij de stand-in van Marc-André ter Stegen, die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot één van de beste keepers ter wereld. In de spaarzame speelminuten die Cillessen wél kreeg, maakte hij een goede indruk.