'Heel sterk als Ajax de rug kan rechten, maar ik vrees er eerlijk gezegd voor'

'Heel sterk als Ajax de rug kan rechten, maar ik vrees er eerlijk gezegd voor'

09-05-2019 11:06
163

De dramatische Champions League-eliminatie van Ajax gaat doorwerken in de laatste twee speelronden van de Eredivisie. Dat vreest Wesley Sonck.

De oud-spits van Ajax zag woensdagavond hoe de Amsterdammers een ticket voor de Champions League-finale verspeelden tegen Tottenham Hotspur (2-3). "Op vijf seconden van de kwalificatie en dan het tegendoelpunt, dat is een enorme slag in het gezicht voor de spelers en de club", zegt Sonck bij Sporza. "Als ze hun rug nog kunnen rechten naar de competitie toe, is het wel heel sterk. Maar ik vrees er eerlijk gezegd voor."

Ajax is nog twee overwinningen verwijderd van de eerste landstitel sinds 2014. Zondag moet er in eigen huis afgerekend worden met FC Utrecht, waarna de ploeg van Erik ten Hag het seizoen woensdag afsluit met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Sonck stelt dat de meeste Ajax-spelers hun niveau niet haalden tegen Tottenham. "Dan krijg je het gewoon moeilijk. De uitslag was zeker niet onverdiend. Er speelde maar één iemand op niveau bij Ajax, dat was De Ligt. Bepalende spelers als Tadic, Ziyech of De Jong toonden wel inzet, maar haalden nooit hun niveau."