Raiola heeft geen idee: 'Eén of andere gefrustreerde mafkees, schrijf dat maar op'

Raiola heeft geen idee: 'Eén of andere gefrustreerde mafkees, schrijf dat maar op'

09-05-2019 11:22 Laatste update: 10-05-2019 22:11
35

Mino Raiola is in beroep gegaan tegen het besluit van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) om hem voor drie maanden te schorsen. Dat laat de invloedrijke zaakwaarnemer weten aan het Eindhovens Dagblad.

Raiola mag tussen 9 mei en 9 augustus niet bemiddelen in transfers die in Italië worden afgesloten. "Ik heb direct advocaten ingeschakeld en ga in beroep", reageert Raiola. "Dit is een justitiële dwaling. Ik heb geen motivatie gekregen. Misschien is dit een gevolg van een verhaal van een of andere gefrustreerde mafkees. Schrijf dat maar op. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt."

Een deal uit 2015 rond oud-PSV'er Gianluca Scamacca is volgens La Gazzetta dello Sport de reden van de straf voor Raiola. De zaakwaarnemer werkt in de tussentijd wel gewoon door. "Het is wel een schorsing, maar alleen voor de Italiaanse markt hè. En die schorsing vechten we aan."

De schorsing van Raiola zou gevolgen kunnen hebben voor bijvoorbeeld PSV en Ajax, maar dat zal zich moeten uitkristalliseren. PSV-aanvaller Hirving Lozano staat op de radar van SSC Napoli, terwijl Juventus het vizier heeft gericht op Ajax-captain Matthijs de Ligt. De zaken van beide spelers worden behartigd door Raiola.