'Ik wil niet te populair doen, maar een Ajax-terugkeer zit 100% in m'n hoofd'

'Ik wil niet te populair doen, maar een Ajax-terugkeer zit 100% in m'n hoofd'

09-05-2019 11:37 Laatste update: 11:50
145

Toby Alderweireld denkt weleens na over een terugkeer bij Ajax. Dat laat hij weten aan Voetbal International. De supporters van de Amsterdamse club gaven de Belgische verdediger van Tottenham Hotspur woensdagavond een warm welkom in de Johan Cruijff Arena.

Alderweireld stond ondanks de miraculeuze comeback van Spurs (2-3) rustig de pers te woord. "Nou, het klinkt gek, maar ik ben vooral echt blij dat deze dag voorbij is", verklaart hij aan VI. "Ik sta hier niet uitzinnig van vreugde, het doet me echt pijn om Ajax zo uit te schakelen. Het is een heel dubbel gevoel."

"Ik ben zo dankbaar voor de ontvangst hier in de Johan Cruijff Arena. Ik heb Luis Suarez ook gezien dinsdag op Anfield, die werd keihard uitgefloten, maar wij (Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen, red.) kregen nul negatieve reacties, zoveel respect. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor."

Alderweireld geeft toe dat hij weleens nadenkt over een terugkeer bij Ajax. "Ik wil niet te populaire uitspraken doen, maar het zit honderd procent zeker in mijn hoofd. Ik heb hier prachtige tijden beleefd met drie kampioenschappen, maar ook dieptepunten. Maar mijn familie was ook gelukkig hier."