Bosz voelt mee met Ajax en is niet blij met finales: 'Niet goed voor het voetbal'

Bosz voelt mee met Ajax en is niet blij met finales: 'Niet goed voor het voetbal'

09-05-2019 14:57
56

De afschuwelijke uitschakeling van Ajax in de Champions League doet Peter Bosz pijn. Bosz heeft 'medelijden' met zijn oude ploeg en vindt het jammer dat de twee Europese finales hoogstwaarschijnlijk tussen Engelse ploegen zullen gaan.

"Het doet me pijn, omdat ik daar nog een hoop mensen ken en ik van het Nederlandse voetbal houd", zegt Bosz tegen Kicker. De finale van de Champions League wordt gespeeld tussen Tottenham Hotspur en Liverpool, terwijl de kans groot is dat de finale om de Europa League tussen Chelsea en Arsenal gaat.

De grip van de Engelse ploegen op het Europese voetbal wordt daardoor nóg groter. Bosz is daar niet blij mee. "Dat is niet goed voor het voetbal in de wereld. De kans is groot dat ook Chelsea en Arsenal in de finale van de Europa League terechtkomen", benoemt Bosz nog maar eens. "Het meeste geld zit in de Premier League. Als vier teams van Engeland in de Europese finals staan, is dat niet goed voor het voetbal."

Bosz uit nogmaals zijn teleurstelling over de uitschakeling van Ajax. "In de vijfde minuut van de blessuretijd..Ik heb medelijden."