Driessen trekt boetekleed aan: Dan moet je een grote jongen zijn en incasseren

Driessen trekt boetekleed aan: "Dan moet je een grote jongen zijn en incasseren"

09-05-2019 15:45 Laatste update: 16:48
75

Valentijn Driessen trekt het boetekleed aan na Ajax - Tottenham Hotspur. Uitgerekend Lucas Moura, die volgens de chef sport van De Telegraaf 'nooit scoort', maakte een hattrick en velde daarmee de Amsterdammers op de drempel van de Champions League-finale.

Driessen zei vooraf dat Ajax geen kind zouden hebben aan Moura. "Die kun je rustig alleen voor de keeper zetten, want hij scoort nooit", zei hij. De beelden van die uitspraak bij Telegraaf TV gingen meteen na zege van Spurs op Ajax viral. "Nou, wat moeten we hier over zeggen?", lacht Driessen.

Wedden

Meer odds

"De glazen bol, daar ben ik niet zo goed in. Maar ik had m'n huiswerk natuurlijk wel goed gedaan. Ik heb hem gezien tegen West Ham United, tegen Ajax en tegen Bournemouth. De man is gewoon vijf keer alleen voor de keeper gekomen en scoorde niet één keer. Hij komt nu drie keer in scoringspositie en scoort wel."

Driessen snapt de kritiek op zijn uitspraken. "Helaas. Het is een koe in de kont kijken, dat doen we graag en daarvoor staan we hier ook. Dit soort dingen gebeurt. Dan moet je een grote jongen zijn, incasseren en door", aldus de journalist, die gewoon zal blijven analyseren. "Uiteraard, daar ben ik toch voor?"