'Barça denkt aan Nederlandse trainer: Koeman favoriet, Ten Hag tweede optie'

'Barça denkt aan Nederlandse trainer: Koeman favoriet, Ten Hag tweede optie'

09-05-2019 16:43 Laatste update: 17:12
93

Een opmerkelijk gerucht uit Spanje. Volgens het Spaanse tv-programma Jugones ligt FC Barcelona op de loer voor Ronald Koeman. De nummer twee op het lijstje: Erik ten Hag.

De twee Nederlandse trainers zijn naar verluidt in beeld om Ernesto Valverde op te volgen in Camp Nou. De positie van de Barça-trainer staat onder druk na het debacle in de halve finale van de Champions League. Liverpool won dinsdag met 4-0 en poetste daarmee de 3-0 nederlaag van een week eerder weg.

Wedden

Meer odds

In Spanje wordt druk gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Valverde. Koeman staat volgens Jugones, dat eerder dit jaar ook de terugkeer van Zinedine Zidane bij Real Madrid als eerste meldde, bovenaan het lijstje van de Catalaanse grootmacht. Mocht de Oranje-bondscoach niet haalbaar zijn, dan zou Ajax-trainer Ten Hag de tweede optie zijn.

Barcelona schijnt de beslissing over de toekomst van Valverde over de finale van de Copa del Rey (25 mei) te willen tillen. Het contract van de Spanjaard loopt tot de zomer van 2020, met een optie voor een extra seizoen.

Het is geen geheim dat Koeman droomt van het trainerschap bij Barcelona. In juni staat met het Nederlands elftal nog de eindronde van de Nations League op het programma. Ten Hag wordt de laatste weken ook gelinkt aan onder meer Bayern München en Chelsea.