Pijnlijke flashback voor Perez: 'Jaliens zei: dat wilde God. Ben je zo uitgeluld'

Pijnlijke flashback voor Perez: 'Jaliens zei: dat wilde God. Ben je zo uitgeluld'

09-05-2019 20:18
45

De Champions League-ontknoping van woensdagavond bracht pijnlijke herinneringen naar boven bij Kenneth Perez. De FOX Sports-analist speelde in 2005 bij AZ, dat op de drempel van de UEFA Cup-finale stond en struikelde over Sporting Portugal.

In minuut 120 (!) ging het mis voor de Alkmaarders. "Een corner in de allerlaatste minuut", vertelt Perez, nadat hij door presentator Jan Joost van Gangelen wordt geconfronteerd met die dramatische wedstrijd. "En hij ging ook nog tussen mijn benen door."

Perez weet nog dat zijn ploeggenoten wisselende emoties hadden. "De ene was aan het huilen, de andere was heel stoïcijns, de andere was vol ongeloof. De mooiste was Kew Jaliens, onze rechtsback. Die was heel gelovig. Hij wees naar boven en zei: dat heeft Hij zo gewild. Ja, dan ben je uitgeluld", lacht de Deen.

AZ was na de Europese domper uitgeblust en verloor zijn laatste drie competitieduels van het seizoen. Of Ajax hetzelfde overkomt, durft Perez niet te zeggen. "Als je erin zit, heb je fysiek ook wat extra's en kun je blijven gaan. Maar bij ons was de ballon meteen leeg. Het zal voor Ajax niet alleen mentaal, maar ook fysiek moeilijk worden."