Perez over 'onbetrouwbare' Willems: 'Het kwartje wil maar niet vallen bij hem'

Perez over 'onbetrouwbare' Willems: 'Het kwartje wil maar niet vallen bij hem'

09-05-2019 21:10
36

Kenneth Perez hoopt dat Jetro Willems alsnog zijn belofte in gaat lossen. De 25-jarige linksback vervult dit seizoen een bijrol bij Eintracht Frankfurt en zit donderdagavond niet bij de wedstrijdselectie voor de Europa League-clash met Chelsea.

De start van Willems' Bundesliga-avontuur was nochtans veelbelovend. "Hij was afgevallen, hij was afgetraind, hij had nog nooit zoveel meters gelopen", somt de Deen op tijdens de Europa League-uitzending van FOX Sports. "Maar daarna heeft hij toch een beetje domme dingen gedaan. Dan leek hij net basisspeler te worden, maar dan kreeg hij weer een rode kaart."

Dit soort incidenten werkt niet in het voordeel van Willems, vindt Perez. "Een trainer zoekt toch naar betrouwbare types en dat is hij natuurlijk niet, als hij dat soort dingen doet. En als back is hij ook niet betrouwbaar, want hij laat veel steekjes vallen." De oud-PSV'er is pas 25 en heeft nog de tijd, weet Perez. "Maar ik hoop dat het kwartje een keer gaat vallen. Hij is een prachtige voetballer, maar het wil maar niet indalen bij hem. Als hij al 25 is, dan moet je toch beter na kunnen denken."

Eintracht Frankfurt, zonder Willems en met Jonathan de Guzman op de bank, is om 21.00 begonnen aan de wedstrijd tegen Chelsea. De heenwedstrijd in Duitsland leverde een 1-1 gelijkspel op: de nummer vier van de Bundesliga zal dus minstens één keer moeten scoren om de finale van de Europa League te bereiken.