Volgende prijs voor FC Twente: Go Ahead en NEC op gepaste afstand in veldentest

Volgende prijs voor FC Twente: Go Ahead en NEC op gepaste afstand in veldentest

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 21:35do 09-05-2019 om 21:35

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 22:05do 09-05-2019 om 22:05

Het veld van de FC Twente was vorig seizoen de beste ondergrond in de Keuken Kampioen Divisie, blijkt uit de veldentest van de VVCS. De grasmat in de Grolsch Veste kreeg van de aanvoerders van bezoekende clubs een beoordeling van 4,37 (op een schaal van 1 tot 5).

De Tukkers houden hiermee Go Ahead Eagles en NEC op gepaste afstand: de velden van de Adelaarshorst en de Goffert konden allebei rekenen op een gemiddelde score van 3,89. De Deventenaren en de Nijmegenaren eindigen dus ex aequo op de tweede plek.

Opmerkelijk genoeg eindigen de zeven natuurgrasmatten van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen op de eerste zeven plekken. Jong AZ is met een beoordeling van 3,05 de beste 'kunstgrasclub', maar zes clubs moeten het doen met een score beneden de 2. FC Den Bosch eindigt stijf onderaan met 1,32: de Brabanders zijn al langer ontevreden over de eigen ondergrond en willen komend seizoen een hybride grasmat in Stadion De Vliert aan laten leggen.

De eervolle vermelding van de VVCS volgt één dag na het uitreiken van de drie Gouden Kampioensschilden, die alle drie naar Enschede gingen. De deze week ontslagen Marino Pusic werd verkozen tot beste trainer van het seizoen, Aitor Cantalapiedra tot beste speler en Joël Drommel tot beste keeper.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws