'De Ligt-deal op losse schroeven: extreme eisen Raiola, Ajax geeft geen krimp'

'De Ligt-deal op losse schroeven: extreme eisen Raiola, Ajax geeft geen krimp'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 06:45vr 10-05-2019 om 06:45

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 09:08vr 10-05-2019 om 09:08

De mogelijke transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona is voorlopig op standby gezet. Dat heeft te maken met de commissie die zaakwaarnemer Mino Raiola wil ontvangen. 

Dat meldt de Spaanse krant Marca. Ajax en Barcelona zijn al rond over een transfer van rond de 70 miljoen euro, maar Raiola steekt vooralsnog een stokje voor de definitieve deal. De invloedrijke spelersagent wil volgens Marca 20 procent van de transfersom voor zichzelf, wat neerkomt op een bedrag van veertien miljoen euro. Dat is ongekend hoog. Normaal gesproken krijgen zaakwaarnemers tussen de vijf en tien procent.

De Ligt wil zijn ploeggenoot en goede vriend Frenkie de Jong volgen naar Camp Nou. Niets leek een overgang in de weg te staan, maar Ajax wil absoluut geen 20 procent van het transferbedrag mislopen. Ajax geeft geen krimp en is niet van plan water bij de wijn te doen.

Volgens Marca hoopt Raiola dat er alsnog een andere club komt die meer voor De Ligt wil betalen dan Barcelona, zodat hij alsnog aanspraak kan maken op het miljoenenbedrag dat hij wil hebben. Bayern München en Juventus worden genoemd, maar het lijkt toch echt Barcelona waar De Ligt naartoe gaat.

Ajax hoopt de deal met Barcelona zo snel mogelijk rond te krijgen, zodat de club kan bouwen aan het elftal van volgend seizoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is FC Barcelona de beste club voor De Ligt?

Ja
71%
Nee
29%
(30808 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws