'Als ik derde of vierde spits word bij AZ, denk ik misschien na over andere club'

'Als ik derde of vierde spits word bij AZ, denk ik misschien na over andere club'

10-05-2019 07:02 Laatste update: 11:56
42

Ferdy Druijf keert komende zomer terug bij AZ met maar één doel: eerste spits worden in Alkmaar. De targetman van NEC, de club die hem afgelopen seizoen huurde, denkt pas na over een nieuwe transfer als hij bij AZ opnieuw niet aan de bak komt. 

Druijf kwam bij AZ niet aan spelen toe en werd in de winter verhuurd aan NEC. In Nijmegen vijzelde hij zijn seizoenstotaal op naar 29 goals. Druijf keert spoedig terug in Alkmaar. "Ik heb één gesprek gehad met AZ. Ik sluit komend seizoen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij het eerste. Het is altijd mijn doel geweest om AZ 1 te halen en daar ga ik nog steeds voor", zegt Druijf in De Telegraaf.

"Als blijkt dat ik derde of vierde spits word en weinig uitzicht heb op speeltijd dan ga ik misschien wel nadenken over een andere club. Maar eerst wil ik alles geven voor NEC in de play-offs. Het zou prachtig zijn om de mooie periode hier met promotie te kunnen bekronen."

Willem van Hanegem zei onlangs bij VTBL dat Druijf volgens hem de stap naar sc Heerenveen moet maken. "Hij moet gewoon naar Heerenveen, vind ik. Lammers gaat weg en als je 29 goals maakt... Dat is toch bizar. Of niet?"