NAC voelt zich in de maling genomen, stapt naar FIFA en eist Vloet-transfersom

NAC voelt zich in de maling genomen, stapt naar FIFA en eist Vloet-transfersom

10-05-2019 08:24 Laatste update: 09:21
17

NAC Breda wacht nog altijd op de transfersom van Rai Vloet en is inmiddels naar de FIFA gestapt. De club verkocht de middenvelder vorig jaar zomer aan het Zwitserse FC Chiasso voor een bedrag van ongeveer drie ton, maar heeft nog geen cent gezien.

Dat meldt BN De Stem. Het had er alle schijn van dat Vloet aan de slag zou gaan in Zwitserland, maar na een paar weken verkaste hij naar het Italiaanse Frosinone. Volgens ingewijden had dat te maken met een constructie die financieel in het voordeel van Frosinone zou zijn, omdat het belastingklimaat in Zwitserland gunstiger is.

Bijna een jaar later heeft NAC nog niets van de transfersom gezien. De club heeft via de FBO (Nederlandse Federatie van Betaald voetbal Organisaties) hulp ingeschakeld van de FIFA. Chiasso heeft nooit een cent overgemaakt naar NAC omdat zij destijds vonden dat Vloet 'medisch niet geschikt was', aldus BN De Stem. 

"Zij vinden dat ze daarom niet hoeven te betalen. Vanuit juridisch perspectief achten wij de kans echter groot dat NAC in het gelijk wordt gesteld door de FIFA", laat een woordvoerder van de FBO weten aan de krant. "De transferovereenkomst is duidelijk, de condities waaraan voldaan moet worden eveneens en de handtekeningen staan eronder."

Chiasso heeft Vloet nooit als nieuwste aanwinst gepresenteerd, waardoor de vermoedens dat de Zwitserse club slechts als spil diende, worden versterkt. Vloet verkaste naar Italië, waar zijn contract na een half jaar werd ontbonden. Hij kwam terecht bij het Belgische Sint-Truiden, maar ook die club is op hem uitgekeken.